SUSRET SA SOBOM U PSIHODRAMSKOJ GRUPI

SUSRET SA SOBOM U PSIHODRAMSKOJ GRUPI

Život je stalni proces, koji nosi promjene iz različitih situacija, okoline, i iz nas samih. Kako bi svatko od nas uspješnije djelovao u svakodnevnim životnim situacijama i promjenama koje one donose, potrebno je pronaći dovoljno dobre načine za usklađivanje unutarnjih i vanjskih zahtjeva i zadržati vlastitu cjelovitost. Ako ste pomislili na djelotvoran i kreativan način koji vam u tome može pomoći, pozivamo vas da se prijavite na motivacijski razgovor za ulazak u psihodramsku grupu. Otvorili smo prijave i primamo nove članove! Kroz kontinuirane susrete sa sobom u psihodramskoj grupi – istražujemo, prorađujemo vlastite obrasce doživljavanja i reagiranja na svakodnevne situacije, odnose s drugima i otkrivamo svoje potencijale.

Read More
OBITELJSKE SJENE (V) – Radionica Transgeneracijske Psihodrame I Psihogenealogije

OBITELJSKE SJENE (V) – radionica transgeneracijske psihodrame i psihogenealogije

Šibenik, 24. veljače 2018. g.

Od 9.00 do 19.00 h

Obitelji prenose svojim članovima brojne pozitivne vrijednosti i uvjerenja, međutim prenose im isto tako zasjenjenjene zone proizašle iz kolektivnih potiskivanja članova obitelji. Tako se tragični događaji koji se dogode u nekoj obitelji mogu preobraziti u mitove, a neprorađena i loše prorađena žalovanja i gubitci mogu pak mučiti članove obitelji unutar nekoliko kasnijih generacija. U mnogim obiteljima obiteljski skandali su dobro čuvane tajne. Uz to, ranjenosti, tragedije i drame koje su ostale nesvjesnima u obiteljskom pamćenju sklone su reproducirati se i ponavljati iz naraštaja u naraštaj. U isti mah potomci bivaju uvučeni u to da iznova proživljavaju iste drame i vrše ista potiskivanja, a da zapravo i ne znaju zašto. Ponekad se sjene cijele obitelji usredotočuju u samo jednom od njenih članova. To je klasični slučaj „crne ovce“ u obitelji koja zastranjuje od propisa i normi svoje obitelji, najčešće i sebi na štetu, u formi različitih neprihvatljivih (za obitelj i zajednicu) ili autodestruktivnih ponašanja ili navika. I sve to događa se u funkciji održavanja ravnoteže u manjkavom obiteljskom sustavu obitelji s manom. Na primjer, neodgovornost i ispraznost nekog „problematičnog“ člana obitelji, može rasvijetliti preozbiljnu i krutu stranu dotične obitelji.

Read More
Trening Za život

Trening za život

Koliko puta vam se dogodilo da ste u nekoj situaciji postupili suprotno onome kako ste željeli ili planirali? Koliko puta ste doživjeli da ste se jednostavno ukočili ili smrznuli i niste se uspjeli zauzeti za sebe? Sjećate li se kako ste se osjećali nakon toga? Koliko puta ste poželjeli da ste bar imali drugu priliku u kojoj bi postupili drugačije?

 Život teče, iz minute u minutu, iz sata u sat, iz dana u dan, iz godine u godinu, i, kao i vrijeme, nezaustavljivo juri naprijed. Ponekad, kada se osvrnemo na život koji smo proživjeli, vidimo neke propuštene prilike radi kojih žalimo što ih nismo bolje iskoristili kad su se pojavile. Možda smo tada osjećali strah od ulaska u nešto novo i napuštanja onog poznatog ili se pojavila nesigurnost u sebe i vlastitu sposobnost snalaženja i uspijevanja u novim okolnostima. Odgovor na pitanje zašto smo nešto propustili ili nešto nismo učinili može pomoći da razumijemo svoju odluku u datim okolnostima, međutim ono što je važnije je pitanje kako bismo se mogli pripremiti kad se na životnom horizontu ponovno ukaže neka nova prilika i da tada za sebe napravimo drugačiji i kvalitetniji izbor.

Život se događa kroz različite predvidive i nepredvidive situacije kao i kroz odnose u kojima imamo različite uloge (npr. uloga majke, oca, prijatelja, zaposlenika, sestre, brata, partnera…).

Read More
Obiteljske Priče 4 – Radionica Transgeneracijske Psihodrame I Psihogenealogije. Šibenik. 27.01.2018.

Obiteljske priče 4 – radionica transgeneracijske psihodrame i psihogenealogije. Šibenik. 27.01.2018.

Pozivamo Vas u naš krug povjerenja

Šibenik, 27. siječnja, 2018.

Od 9.00 do 19.00 h

Obiteljsko naslijeđe igra direktnu ulogu u formiranju emocionalnih simptoma i može izazvati obrasce ponašanja koji se ponavljaju iz jedne u iduću generaciju obitelji. Kako bi se prilagodile, buduće generacije odigravaju slične životne scenarije. Odvajanje od emocionalnih i psihičkih iskustava predaka u izgradnji vlastite osobnosti i oživotvorenju scenarija vlastitog života omogućuje nam svjesnost o iskustvima i obrascima prijašnjih generacija.

Read More
Psihodramske Iskustveno-terapijske Grupe – Vježbajte život Bez Straha

Psihodramske iskustveno-terapijske grupe – vježbajte život bez straha

U svima nama postoje emocije koje izbjegavamo izraziti, tajne o kojima se bojimo pričati i životne situacije kojih se ne želimo sjetiti. Zajedno s lošim uspomenama i manama, potisnuli smo i dobra sjećanja i naše dobre osobine. Toliko puta smo potisnuli dijeliće sebe u taj duboki tamni prostor da je moguće da smo zaboravili tko smo i što želimo u životu. Spontanost i kreativnost koje imaju potencijal ispuniti život radošću, izgubljeni su i nadomješteni dosadom, tupošću ili osjećajem da ne živimo život, već da život živi nas, da ne odlučujemo sami za sebe, već da drugi odlučuju umjesto nas.

Read More