Skip to content

Ususret ljetu – psihodramska radionica

Pozivamo vas na psihodramsku radioniocu pod nazivom “Ususret ljetu ” u subotu 30.06. 2018. Za mnoge osobe ljeto je velika prekretnica u godini: kraj akademske godine za one koji se školuju, prilika za duži godišnji odmor za one koji rade i, za većinu nas, vrijeme kada se napokon možemo posvetiti sebi, obitelji i prijateljima. Iako odmor svi željno iščekujemo, katkad takve situacije mogu uz ugodu, u istoj mjeri uzrokovati i nezadovoljstvo i stres. Nakon što ste cijele godine naporno radili ili učili, žrtvovali vrijeme za svoje prijatelje, partnere i obitelj, bili uspješni i, katkad, neuspješni, sljedi zasluženi odmor. Možete li sebi dozvoliti odmor, znate li se odmoriti, isključiti mobitel ne provjeravati e-mail i ne činiti ništa? Znate li postaviti svoje granice kada imate puno vremena, a važni i nevažni drugi imaju brojna očekivanja koja su vam preteška?

Na radionici možete darovati sebi najveći dar – a to je razumjevanje sebe. Psihodramske tehnike omogućuju nam istraživanje vlastitog unutarnjeg svijeta i daju nam prililiku da ponovno otkrijemo svoje originalno „ja“, na koje, zatrpani brojnim obvezama, ponekad potpuno zaboravimo. Na psihodramskoj sceni možete ostaviti uloge koje vam ne odgovaraju, stare definicije sebe i sputavajuća uvjerenja, a sa sobom ponijeti sve ono što vam je trenutačno potrebno. Možete kroz zamjenu uloga uvježbavati i neka nova ponašanja i tako se mentalno pripremiti na odmor koji vam je potreban.

Na psihodramsku radionicu su dobrodošle sve punoljetne osobe koje žele istražiti svoje snage i kapacitete, transformirati nefunkcionalne obrasce ponašanja u obrasce važne za kvalitetniji život i osjećaj većeg zadovoljstva kao i oni koji se žele upoznati sa svojim maštarijama i razvijati svoje potencijale.

Kako se odvija rad u grupi?
Grupa predstavlja društvo u malom i zbog toga su naše različitosti ono što će obogatiti naš susret. Najvažnija pravila za rad u grupi su poverljivost, dobronamjernost prema sebi i drugima, a na samoj radionici možete dodati i pravila koja su vama posebno važna za rad.

Radionicu će voditi Maja Pataky, psihodramska praktičarka i dipl. socijalna radnica i Irena Bohač, psihodramska praktičarka i dipl. učiteljica.

Kotizacija za sudjelovanje na radionici iznosi 200 kn.

Zainteresirani za radionicu mogu se prijaviti putem e-maila na: maja_pataky@yahoo.com ili irenabohac@gmail.com.

Rok za prijavu na je 25.6.2018. B

Broj mjesta je ograničen te Vas molimo da ukoliko ne možete doći, to svakako javite najkasnije do 28.6.2018.