Skip to content

SUSRET SA SOBOM U PSIHODRAMSKOJ GRUPI

Život je stalni proces, koji nosi promjene iz različitih situacija, okoline, i iz nas samih. Kako bi svatko od nas uspješnije djelovao u svakodnevnim životnim situacijama i promjenama koje one donose, potrebno je pronaći dovoljno dobre načine za usklađivanje unutarnjih i vanjskih zahtjeva i zadržati vlastitu cjelovitost. Ako ste pomislili na djelotvoran i kreativan način koji vam u tome može pomoći, pozivamo vas da se prijavite na motivacijski razgovor za ulazak u psihodramsku grupu. Otvorili smo prijave i primamo nove članove! Kroz kontinuirane susrete sa sobom u psihodramskoj grupi – istražujemo, prorađujemo vlastite obrasce doživljavanja i reagiranja na svakodnevne situacije, odnose s drugima i otkrivamo svoje potencijale.

Putovanje počinje s prvim korakom. Stoga, zakažite svoj individualni motivacijski razgovor i budite aktivni kreatori svojih iskustava kroz interakciju s drugima, sudjelujući u vlastitom procesu promjene uz grupu i voditeljice koje će Vas na tom putu podržati!

„Ja nisam ono što mi se dogodilo, ja sam ono što biram postati.“ – Carl Gustav Jung –    

 

ŠTO VAS OČEKUJE?

Sigurno, dobronamjerno i povjerljivo okruženje za osobni rad u grupi.

TKO SU ČLANOVI GRUPE?

Punoljetne osobe zainteresirane za osobni rast i razvoj.

KADA SE VIDIMO?

Prijave za motivacijski razgovor dogovaramo prema obostranim vremenskim mogućnostima. Javite nam se kako bi dogovorili vaš termin. Nakon motivacijskog razgovora možete se priključiti našoj psihodramskoj grupi koja se održava jednom tjedno, svaki utorak (osim praznika i blagdana) od 19 – 21h.

GDJE SE VIDIMO?

U prostoru Centra za savjetovanje i edukaciju „Balans“ koji je prilagođen za psihodramski rad. Nalazimo se u Novom Zagrebu, naselju Dugave pored Oktogona, na adresi: Hribarov prilaz 6.

 

Što je psihodrama?

Psihodrama je kreativni oblik grupne psihoterapije, kojom se, kroz akciju, „ovdje i sada“, istražuju osobne teme. Psihodrama djeluje holistički, istražuje se cjelokupna osoba, usmjerava se pažnja na misli, ponašanja, tijelo i emocije, što pruža bolji uvid u sebe, druge ljude kao i međusobne odnose.

Psihodrama daje mogućnost doći do „realnosti ispod površine“, gdje se mogu „osjetiti boje“ i „vidjeti mirisi“, kakvi oni jesu. Jednom kada se dođe ispod površine možemo spoznati stvari o sebi, ulogama koje igramo, što nam može pomoći da napravimo promjenu u našem životu i tako neposredno utječemo na mijenjanje naše okoline.

 

Što je psihodramska grupa?

Psihodramska grupa kao mala preslika svijeta sa svim razlikama i sličnostima među članovima/icama grupe i njihovim životnim okolnostima pruža realnu sliku o ljudima s kojima živimo i susrećemo se u svojoj svakodnevici. Na taj način, psihodramska grupa postaje i ostaje mjesto gdje svaki član/ica grupe ima mogućnost otkriti i razviti svoje pune potencijale i kreirati vlastiti život.

U sigurnosti psihodramske grupe, član/ica grupe vidi sebe ili dio sebe, kao odraz u zrcalu u ponašanju drugih u grupi. U grupi otkriva svoju jedinstvenost, ono što nju/njega razlikuje od drugih. Istodobno, stvara vlastiti doživljaj svijeta, posebno viđenje u vremenu i prostoru. Kroz odnos s drugima uči, mijenja se, sazrijeva i raste u psihičkom i duhovnom smislu riječi.

 

Kako djeluje psihodramska grupa?

Odnosi iz svakodnevnog života se preslikavaju u grupu, direktno se istražuje neka osobna tema, traže se načini djelovanja i testiraju u interakciji sa drugim članovima/icama.

Psihodramska grupa ima svoju posebnu vrijednost jer ona za sve članove/ice grupe i voditeljice postaje i ostaje dobronamjerno, sigurno i povjerljivo okruženje za osobni rad.

Posebna pažnja posvećuje se osiguravanju uvjeta u kojem se psihodramski rad odvija na pozornici, gdje svatko od članova/ica grupe ima priliku da ponovno „odigra“ događaje iz prošlosti, pogleda ih sa strane „objektivnim očima“ i razumije što se dogodilo. Na taj način dobiva se mogućnost da se isprobaju drugačije mogućnosti, kao i pripreme za buduće događaje.

Najčešći motivi za početak rada u psihodramskoj grupi su:

– potreba za istraživanjem važnih osobnih tema od svakodnevnih problema i konflikata, do                  trauma koje mogu biti i transgeneracijske, psihosomatskih poteškoća, pitanja i sumnji različitog sadržaja,

– potreba za preispitivanjem trenutne životne situacije, prošlosti, socijalnog i kulturnog okruženja,

– pogledati na životne situacije iz druge perspektive,

– potreba za razvojem zdravih odnosa,

– priprema za buduće događaje u kojima se želi djelovati sa većim omjerom fleksibilnosti,

– doživljaj povezivanja iskustva sa ovdje i sada,

– razviti snažniji doživljaj sebe i drugih.

– potreba za jasnijom unutarnjom motivacijom i osjećajem za smisao,

– potreba za izgradnjom jačeg osjećaja sigurnosti, osobne vrijednosti i načina da se zauzmemo za sebe,

– potreba za boljim kontaktom sa emocijama i njihova samoregulacija.

 

 

Što se gubi na psihodramskoj grupi?

Gube se iluzije o sebi i drugima.

 

Tko su članovi psihodramske grupe?

Grupa je namijenjena svim punoljetnim osobama koje su zainteresirane za osobni rast i razvoj, za sve one koji žele promijene u svom životu, bilo iz osobnih ili profesionalnih razloga (bez obzira na dob, spol, zanimanje ili stručnu spremu).

 

„Kada si priđemo blizu, zamijeniti ćemo naše oči. Ja ću gledati tebe tvojim očima, a ti ćeš gledati mene, mojim očima.“    – J.L.Moreno –

 

 

Voditeljice grupe:

Matea Krišto, rođena je u Zagrebu, 1981. godine, socijalna pedagoginja i psihodramska psihoterapeutkinja. Završila je petogodišnju trajnu stručnu edukaciju za psihodramskog psihoterapeuta. Od 2010. godine vodi niz psihodramskih radionica te kao psihodramska psihoterapeutkinja vodi iskustveno – terapijske psihodramske grupe. Djelatnica je Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, gdje radi sa djecom i mladima s teškoćama u razvoju i djecom s posebnim potrebama. Provoditelj je rehabilitacijskog programa pri CZOO Velika Gorica.

 

Koraljka Rudančić, rođena je u Zagrebu, 1978. godine, psihodramska psihoterapeutkinja, terapeutkinja Senzorno Inegrativne Ayres terapije i trenerica Neurolingvističkog programiranja. Završila je petogodišnju trajnu stručnu edukaciju za psihodramsku psihoterapeutkinju. Djeluje i radi od 2007. godine u Centra za savjetovanje i edukaciju „Balans“ gdje vodi, u kontinuitetu, iskustvene – terapijske psihodramske grupe i individualnu psihoterapiju i savjetovanje za odrasle. Provodi individualnu i grupnu terapiju za djecu, adolescente i savjetovanje za roditelje i članove obitelji. Voditelj je tematskih edukativnih radionica i treninga za stručnjake koji rade u zdravstvu i/ili obrazovanju.

 

 

Prijavite se, upitajte i informirajte se na sljedeće kontakte:

    

     Koraljka Rudančić

Matea Krišto

 

Ako ste ikad pomislili o djelotvornoj kreativnoj metodi za stvaranje promjene o kojoj intenzivno razmišljate, onda je PSIHODRAMA pravi izbor za Vas!