Skip to content

Seksualnost i intimnost: Radionica za osobni razvoj i edukaciju u psihoterapiji

Voditelji: Clark Baim i Ivana Jurić

od 25. do 27. listopada 2019.

(18:30-20:30) petak (9:30-18:30) subota (9:30-16:00) nedjelja, Zagreb

Zbog velikog interesa Clark Baim vraća se u Zagreb u listopadu 2019. i vodit će psihodramsku  radionicu s Ivanom Jurić.

Za tu vikend radionicu predvidjeli smo psihodramske radove, teoriju i proces. Fokusirat ćemo se na najvažnije teme iz područja seksualnosti i intimnosti. Radionica se sastoji od prezentacije teorije, ali i od psihodramskih radova usmjerenih na protagonista. U tim psihodramskim radovima istraživat ćemo teme seksualnosti, intimnosti, privrženosti, povjerenja i povezanosti s drugim ljudima.

Radionica je namijenjena psihodramskim terapeutima, supervizorima i edukantima, ali i ostalim zainteresiranim stručnjacima iz područja psihologije, savjetovanja, psihoterapije, psihijatrije, zdravstvene njege, socijalnog rada, prosvjete, mentalnog zdravlja, rada s mladima. Radionica je namijenjena i ostalim srodnim zanimanjima.

Edukativni i iskustveni dio radionice bavit će se sljedećim temama:

U subotu ćemo prezentirati teoriju u praksi: objasnit ćemo i istražiti osnovne karakteristike seksualnosti i intimnosti putem akcijskih metoda. Nadalje, istražit ćemo na koji je način teorija privrženosti povezana sa seksualnošću odraslih osoba. Sudionicima će biti pružena mogućnost da primijene teoriju na vlastite živote i promotre na koji je način povezana s njima i njihovim partnerskim vezama.

Jedna od važnih tema koje ćemo istraživati je fizički dodir i kakvo on značenje ima za nas. Svatko od nas ima svoju vlastitu povijest dodira, kao i predodžbu o tome što nam različiti dodiri i intimnost znače. Značenje dodira istraživat ćemo tako da omogućimo svakom sudioniku da definira svoje granice, a zatim da istražuje svoj odnos prema dodiru.

Ostatak subote i nedjelje psihodramskim metodama ćemo istraživati načine na koji se povezujemo s drugim ljudima, istraživati stupanj bliskosti s drugim ljudima te ćemo istraživati postoje li područja u kojima se želimo razvijati kako bismo našli više zadovoljstva u ljubavi, seksualnosti, intimnosti, povezanosti i u partnerskim odnosima. Kao što je Tian Dayton primijetila, ‘partnerski odnosi mogu biti snažan poticaj za rast. Istinska intimnost od nas zahtijeva više nego ijedno drugo iskustvo; poziva nas da se protegnemo i rastemo tamo gdje nas najviše boli’.

Radionica će biti na engleskom jeziku s mogućnošću prevođenja na hrvatski.

Broj mjesta je ograničen pa molimo da se prijavite na vrijeme i izbjegnete razočaranje!

 

O voditeljima radionice:

Clark Baim, dr.sc. viši je trener psihodramske psihoterapije (BPA, UKCP) i suvoditelj Instituta za psihodramu u Birminghamu u Velikoj Britaniji. Počasni je predsjednik Psihodramskog udruženja Velike Britanije i dobitnik nagrade za životno djelo (2018.) istoimenog udruženja. Specijalizirao se za rad s prijestupnicima te radi s punoljetnim osobama i s mladima. U svom psihoterapijskom radu primjenjuje postavke teorije privrženosti. Obučava i provodi superviziju za brojne stručnjake u ustanovama iz područja terapije, socijalne skrbi i rehabilitacije i izvan Velike Britanije. Godine 1987. osnovao je kazalište Geese Theatre UK i bio njezinim prvim ravnateljem. Cilj ovog kazališta bio je rehabilitacijski rad sa zatvorenicima. Clark je posljednjih godina održao nekoliko vrlo uspješnih i popularnih psihodramskih radionica u Zagrebu.

Ivana Jurić je psihoterapeutkinja u privatnoj praksi (ECP), psihologinja, trenerica u Centru za psihodramu (Hrvatska), praktičarka transgeneracijske psihoterapije (educirana pri Anne Ancelin Schutzenberger školi transgeneracijske terapije) i dječja integrativna psihoterapeutkinja. Suosnivačica je Centra za psihodramu (stručnog udruženja osnovanog s ciljem promoviranja, razvijanja i unapređivanja psihodrame kao psihoterapijskog modaliteta i edukacijske metode u Republici Hrvatskoj). Radi psihoterapiju s odraslim osobama, adolescentima i djecom; specijalizirala se za tretman oboljelih od poremećaja hranjenja, traume i rane traume, gubitka itd. Vodila je brojne radionice psihodrame i transgeneracijske psihoterapije u Hrvatskoj.

Polaznici radionice dobit će potvrdu o sudjelovanju kojom se mogu koristiti za dokazivanje stručnog usavršavanja (25 edukativnih sati).

Cijena:

za prijave do 15.08. – 150,00 eura

za prijave od 16.09. do 20.10. – 200,00 eura

Za prijavu:

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje na radionici “Seksualnost i intimnost”, molimo Vas da se prijavite na: https://forms.gle/JQDGv3TbwMY8YAKh8

Za sve ostale informacije obratite se organizatorima radionice na mail prijave@centar-psihodrama.hr

Za potvrdu prijave molimo da uplatite iznos od 250.00 kn (30.00 EUR) na račun: Centar za psihodramu, Dinarski put 26, 10090 Zagreb, Croatia; IBAN: HR37 2340 0091 1104 3732 7; SWIFT: PBZ GHR2X

VAŽNA NAPOMENA

Zadržavamo pravo otkazivanja radionice ako ne bude dovoljno prijavljenih sudionika.

Prijavu je moguće otkazati uz povrat novca do 22.10.2019. Nakon toga datuma ne odobravamo povrat uplaćene kotizacije.