Skip to content

Psihodramska grupa prima nove članove!

Otvorite vrata novim mogućnostima. Uključite se u psihodramsku iskustvenu grupu za osobni rast i razvoj. Psihodramska iskustvena grupa koja se sastaje ponedjeljkom u  terminu od 18,00 do 20,00 sati na Trešnjevci u Zagrebu prima nove članove.

A šta će to meni uopće?

Psihodramska iskustvena grupa je podržavajuća i dobronamjerna te predstavlja svijet u malom. Svaki član ili članica grupe svojom osobnošću doprinosi bogatstvu grupe, a od grupe dobiva priliku za samospoznaju, razvijanje novih osobnih snaga i vještina. Kompetencije stečene i uvježbane u grupi, prenose se u vanjski svijet koji postepeno postaje jasniji, a mi se u njemu osjećamo sve bolje.

A što je uopće psihodrama?

Psihodrama je aktivan i kreativan terapijski pristup koji koristi vođenu dramu i igru ​​uloga za razrješenje različitih problemskih situacija. Kroz takav se rad razvija kreativnost i spontanost, a na površinu polako dolaze potencijali i kapaciteti koje svaki pojedinac nosi u sebi, ali ih je negdje putem “zaboravio” koristiti. Prema tvorcu psihodrame, J. L. Morenu, svi mi bolujemo od konformizma, odnosno prihvaćanja tuđih pravila i pristajanja na kompromise čime sami sebi “krešemo krila”. Naša originalnost, kreativnost i istinsko ja u procesu socijalizacije i odrastanja katkad postane suviše dobro odgojeno i ukalupljeno u okvire koji nisu izgrađeni po našoj mjeri.

Ciljevi psihodramskog rada su:

  • stjecanje novih spoznaja,
  • rješavanje problema,
  • prakticiranje novih životnih vještina i ponašanja.

 Kako to izgleda?

Tijekom svake grupne psihodramske seanse, sudionici oživljavaju scene i iskustva iz svog života, na način kako ih oni doživljavaju.  Ove scene mogu uključivati ​​prošle situacije, snove i pripreme za buduće događaje. U grupnom okruženju, drugi sudionici igraju ulogu značajnih drugih ili publike, nudeći podršku i svoje uvide.

 

Na sastancima grupe bavit ćemo se temama kao što su:

  • svakodnevni stres,
  • odnosi s okolinom u obitelji, na poslu, partnerski ili prijateljski odnosi,
  • upoznavanjem samih sebe i vlastitih obrazaca doživljavanja stvarnosti i ponašanja,
  • učiti prepoznati i postaviti vlastite granice i zauzimati se za sebe,
  • osloboditi se osjećaja krivnje, srama i neadekvatnosti zbog to što smo “svoji”,
  • prepoznati i mijenjati one aspekte života koje možemo kontrolirati i naučiti prihvatiti ono što je izvan naše kontrole,
  • osjetiti sebe i svoje autentične potrebe, motivaciju i snage kojima raspolažemo.

Za uključenje u grupu nije bitno jeste li introvert ili ekstrovert, koje ste stručne spreme ili spola…jedino je bitno da želite uz nas istražiti i razvijati vlastite resurse.

Kako se prijaviti?

Prije uključenja u grupu održava se inicijalni intervju s voditeljicama, kako bismo se upoznali i identificirali Vaše ciljeve i očekivanja od grupnog rada te kako biste dobili odgovore na svoja pitanja. Inicijalni intervju je neobvezujući što znači da konačnu odluku o uključivanju u grupu donosite tek nakon intervjua. Za pitanja koja imate vezano uz grupni rad ili dogovor za inicijalni intervju javite se putem e-maila: psihoterapija.group@gmail.com Pridržavamo se važećih epidemioloških mjera te radimo u grupi s malim brojem članova.

O nama…

Voditeljice su Irena Bohač i Maja Pataky, psihodramske praktičarke i apsolventice psihodramske psihoterapije i članice Centra za psihodramu u Zagrebu. Provode psihodramske radionice, savjetovanja te individualnu i grupnu psihoterapiju pod stručnom supervizijom.

Maja je diplomirana socijalna radnica sa dugogodišnjim iskustvom u direktnom radu s klijentima. Trenutačno vodi tretmanske grupe za počinitelje nasilja u obitelji, jednu psihoterapijsku grupu za osobni rast i razvoj, a osim toga, s klijentima radi i individualno.

Irena je diplomirana učiteljica i magistra psihologije. Voditeljica je dvije psihodramske terapijske grupe i jedne grupe podrške, a uz to s klijentima radi i individualno.