Skip to content

Psihodrama i kulturni identitet – TSM radionica za osobni rast i razvoj

Pojam kulturni identitet za mnoge je često izjednačen s etničkom pripadnošću i generacijskim nasljeđem. Međutim, bitno je istaknuti kako naš kulturni identitet formiraju i različiti te raznoliki elementi naše osobne povijesti. Primjerice: odrastanje u obitelji s jednim ili više djece, život s jednim ili oba roditelja, iskustva marginalizacije i rasne diskriminacije, obrazovanje, godine, spol, seksualna orijentacija, pristajanje ili nepristajanje na definiranje u binarnim terminima te mnoge druge okolnosti i obilježja doprinose identitetu koji nas čini jedinstvenima i baš takvima kakvi jesmo, sa svim sličnostima i razlikama između nas i ostalih s kojima ulazimo u interakcije.  

Ova radionica za osobni rast i razvoj koristi Therapeutic Spiral Model™ kako bi istražila načine na koje nam naši kulturni identiteti daju blagoslove ili terete koji zatim podržavaju ili ometaju naša životna putovanja. Koristeći metodologiju TSM psihodrame možemo prigrliti snage i sposobnosti koje su dio našeg nasljedstva, kao i otpustiti neke stare i zastarjele poruke koje nas drže u mjestu. 

Pozivamo Vas da se pridružite zajedničkom stvaranju povjerljivog i sigurnog okruženja koje je potrebno kako ušli u ovo vitalno istraživanje te da naučite kako imati pozitivniji odnos prema sebi i drugima.  

Cijena: 1500 kn

Vrijeme: petak – nedjelja, 18.-20. rujna 2020. u Zagrebu, Hrvatska

Voditelj: Mario Cossa, RDT/MT, TEP i TSM akcijski tim

Mario Cossa je magistar znanosti, licencirani dramski terapeut (North American Drama Therapy Association), psihodramski psihoterapeut i trener (trener, edukator, praktičar imenovan od strane American Board of Examiners) i kazališni pedagog specijaliziran za rad s adolescentskim grupama i traumom. Poznat je širom svijeta po svom radu s mladima i stručnjacima koji rade s mladima (uključujući SAD, Kanadu, UK, Koreju, Indoneziju, Kinu, Australiju, Novi Zeland). Trenutno je voditelj edukacije za Therapeutic Spiral International i živi na Baliju. Mario je 2019. nagrađen za inovaciju od strane American Society for Group Psychotherapy and Psychodrama. Nagradu je dobio za rad s mladima i stručnjacima koji rade s mladima u Indoneziji, gdje je koristio psihodramu u obrazovanju. Više o Mariu Cossi pročitajte na stranici: https://dramario.net/about-mario/

Za više informacija i registraciju, kontaktirajte na mail info@centar-psihodrama.hr