Skip to content

Psihodrama i kreativne tehnike u radu s djecom i mladima – dvodnevna radionica – 02.i 03.04.2022.

Edukativno-iskustvena radionica za stručnjake koji su zainteresirani za psihoterapijski i savjetodavni rad s djecom i mladima

U radu s djecom i adolescentima, ključno je da terapija bude aktivna, zaigrana, zanimljiva, uzbudljiva i zabavna. Na taj način smanjit ćemo vjerojatnost da se dijete osjeti izloženim ili zastrašenim tijekom kontakta s psihoterapeutom, povećati svoju pristupačnost u procesu usklađivanja i komunikacije te podržati dijete u osjetljivom procesu izražavanja i istraživanja problema zbog kojih je uključeno u terapiju. Upravo psihodrama i njeni derivati (sociodrama i sociometrija) koje se zbog njihove fleksibilnosti uspješno integriraju s mnogobrojnim kreativnim tehnikama čine pristup više univerzalnim te su zbog toga više primjerene, odnosno manje zastrašujuće, za rad s djecom i mladima.

Na ovoj radionici prikazat ćemo praktičan i teorijski okvir psihodrame i kreativnih tehnika koje mogu pomoći u nastojanju da budemo učinkovitiji, primjereniji i kompetentniji u radu s djecom od 5. godine života.

Ova radionica bit će vam interesantna ukoliko:

  • završili ste izobrazbu iz psihoterapije namijenjene odraslim korisnicima i želite se dodatno usavršiti u psihoterapijskom pristupu djeci i mladima
  • imate iskustva u radu s djecom i želite proširiti svoju lepezu alata kojima se služite u svakodnevnoj praksi, posebno ako vas interesira voditi dječje terapijske grupe
  • interesira vas psihoterapijski raditi s djecom i mladima te želite provjeriti vlastite afinitete za ovo područje
  • interesira vas edukacija kojom biste stekli kompetencije iz područja psihoterapije za djecu i mlade

Radionica je uvjet za uključivanje u edukaciju dvogodišnjeg programa dječje integrativne psihodrame.

Centar za psihodramu provodi intenzivne dvogodišnje i četverogodišnje edukacije koje omogućavaju stjecanje naprednog znanja o teoriji, filozofiji i metodologiji psihodrame, teoriji i analizi uloga, usvajanje i integriranje vještina primjene psihodramskih tehnika u prethodno psihoterapijsko, radno ili edukativno iskustvo, te osnove i napredni rad s grupama, grupnu dinamiku, sociometriju i sociodramu. Više o edukaciji možete pročitati ovdje.

“Psihodrama i kreativne tehnike u radu s djecom i mladima” namijenjene su terapeutima, psiholozima, zdravstvenim radnicima, socijalnim pedagozima, edukacijskim rehabilitatorima, socijalnim radnicima, pedagozima, odgojiteljima, učiteljima, te svima koji žele povećati svoje osobne kompetencije i profesionalnu učinkovitost na područjima koji uključuju neposredan grupni i individualni rad s djecom i mladima.

Datum: 02. i 03.04.2022.

Mjesto: Memento Centar, Trg žrtava fašizma 3, kat 3., Zagreb

Subota od 10:00 do 18:00, nedjelja od 10:00 do 16:00 (predviđene su pauze za ručak)

Broj mjesta je ograničen, prijave se primaju do 25.03.2022.

Kako biste potvrdili svoje mjesto na radionici, molimo vas da se prijavite ovdje

Ulazak u edukaciju nije uvjet za pristupanje ovoj radionici.

Informacije i upiti na info@centar-psihodrama.hr

Cijena radionice iznosi 1000 kn.

Radionica će biti prijavljena Hrvatskoj komori psihoterapeuta kao stručno usavršavanje.

NAPOMENA:

Edukacija za psihodramskog integrativnog psihoterapeuta za djecu i mlade započet će u rujnu 2022. čim se popuni edukacijska grupa, nakon održane radionice. Više o edukaciji možete pročitati ovdje.

Voditelji: Ivana Jurić i Vedran Korušić

Ivana je psihologinja s bogatim iskustvom u kliničkom i terapijskom radu s djecom, mladima i odraslim osobama, voditeljica, trenerica i supervizorica psihodrame i dječje integrativne psihoterapije s Europskim certifikatom iz psihoterapije (ECP), i transgeneracijske psihoterapije (stupanj prakjtičara). Ona je iskusna individualna i grupna psihoterapeutkinja, voditeljica edukacijskih radionica za roditelje i odgojitelje (učitelje). Dopredsjednica je i jedna od osnivača Centra za psihodramu (stručne udruge osnovane s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja psihodrame kao psihoterapijske i edukativne metode u Republici Hrvatskoj). Trenutno je zaposlena u vlastitoj privatnoj psihoterapijskoj praksi, gdje svaki tjedan vodi 3 dječje i jednu grupu za odrasle osobe(www.centarizvor.hr). U privatnom životu je supruga i majka troje djece, a u slobodno vrijeme se izražava kroz fotografiju i duge šetnje prirodom.

Vedran je završio dvije psihoterapijske edukacije i nositelj je Europskog certifikata iz psihoterapije te s preko deset godina iskustva u radu s pojedincima i grupama. Radi individualno i grupno s odraslima, mladima i djecom, te profesionalnu edukaciju za stručnjake kao edukator i supervizor iz psihodramske psihoterapije i dječje integrativne psihoterapije. Trenutno je u edukacijama iz TSM iskustvene traumaterapije i tjelesne psihoterapije TepSyntesis koja kombinira Radix metodu Charles Kelley-a, psihodinamsku dubinsku psihoterapiju i transpersonalnu psihoterapiju.