Skip to content

Prijave za psihodramske iskustveno-terapijske grupe

Psihodramska grupa usmjerena je prema osobnom razvoju i osvješćivanju kreativnog životnog procesa orijentiranog prema djelovanju i akciji.

Psihodrama je aktivni oblik psihoterapije koja se koristi u radu s grupama, ali i individualno. Za razliku od konvencionalne psihoterapije, umjesto da pasivno sjedimo i pričamo o problemima, u psihodrami smo potaknuti aktivno istražiti naša pitanja i teme kroz razne psihodramske kreativne tehnike.

Na taj način aktiviramo naše cjelokupno biće na fizičkoj, emocionalnoj, mentalnoj i duhovnoj razini, oslobađajući i razvijajući zamrznute nesvjesne potencijale u potrazi za potpunijim i boljim odgovorima na životne izazove i probleme.

Kao metoda vježbanja života bez straha od kazne ili moguće pogreške, u psihodrami uvid, integracija i rješenje problema svakodnevnog života, bez obzira bili oni profesionalne ili osobne prirode, postiže se uz pomoć članova grupe i/ili uz pomoć psihoterapeuta.

Dinamika procesa objedinjuje imaginaciju, akciju te filozofski pogled koji potpomaže našoj sposobnosti da ostvarimo promjene, osiguramo sigurnost i povjerenje te stimuliramo kreativnu energiju koja često dovodi do izuzetnih promjena. Uvidi dobiveni u psihodramskom iskustvu mogu biti toliko neposredni, živi i intenzivni da stvaraju trajan pozitivan učinak.

Klijenti kao najveće dobrobiti najčešće navode vrlo jasne uvide koji su im pomogli da bolje shvate svoje snage te porijeklo vlastitih emocija u odnosu prema značajnim ljudima iz njihovog života. Mnogi dolaze u kontakt s osjećajima koje po prvi put direktno uspjevaju osjetiti, izraziti i otpustiti u sigurnoj okolini, bez straha da će ih netko kazniti, odbaciti ili krivo shvatiti. Isto tako, raditi u grupi, slušati i gledati priče te sudjelovati u scenama drugih članova, za mnoge je značilo priliku ponovnog učenja kako poštovati i vrednovati tuđe životne priče.

Više o psihodrami pročitajte ovdje.

Psihodramska grupa sastaje se jednom tjedno u Memento Centru, Trg žrtava fašizma 3, Zagreb. Svaki član grupe obvezuje se sudjelovati minimalno 3 mjeseca te dolaziti na grupu redovito svaki tjedan. Ovisno o broju zainteresiranih, postoji mogućnost formiranja nove psihodramske grupe u poslijepodnevnim ili jutarnjim terminima, ili priključivanje grupama koje su otvorene za primanje novih članova.

Prije uključivanja u grupu, svi prijavljeni prolaze inicijalni intervju. Radi se o individualnom razgovoru koji će biti organiziran za svakog pojedinačno u vrijeme koje dogovorimo. Taj sastanak ne obvezuje na uključivanje u grupu i ne naplaćuje se, već služi kako bi obostrano donijeli odluku o uključivanju u grupu ili pronašli neku drugu primjereniju opciju za terapijski rad.

Ako razmišljate o psihoterapiji, ali niste sigurni je li to prava stvar za vas, pročitajte naše tekstove i saznajte više informacija o tome što je psihoterapija i kome je namijenjena:

Što je psihoterapija i je li to za mene ili ne?

Should I stay or should I go

Prijave i sve dodatne informacije:

Ines Cokarić – 098 1898 243 ili na mail: ines.cokaric@gmail.com

Vedran Korušić – 091 515 8540 ili na mail: vedran.korusic@gmail.com