Skip to content

Poziv na uključivanje u grupu za osobni rast i razvoj

Postojeća psihodramska iskustvena grupa koja se sastaje četvrtkom navečer na Ribnjaku 18, Zagreb, prima nove članove.

Psihodrama je kao tehnika rada na sebi usmjerena na osvještavanje i jačanje vlastitih resursa te buđenje kreativnosti i spontanosti što vodi ka autentičnom koračanju kroz život. Tijekom grupne psihodramske seanse, sudionici oživljavaju scene i iskustva iz svog života, na način kako ih oni doživljavaju.  Ove scene mogu uključivati situacije iz prošlosti, snove i pripreme za buduće događaje. U grupnom okruženju, drugi sudionici igraju ulogu značajnih drugih ili publike, nudeći podršku i svoje uvide.

U praksi, na grupi se bavimo temama kao što su:

  • svakodnevni stres,
  • odnosi s okolinom u obitelji, na poslu, partnerski ili prijateljski odnosi,
  • upoznavanjem samih sebe i vlastitih obrazaca doživljavanja stvarnosti i ponašanja,
  • učimo prepoznati i postaviti vlastite granice i zauzimati se za sebe,
  • oslobađamo se osjećaja krivnje, srama i neadekvatnosti zbog to što smo “svoji”,
  • prepoznajemo i mijenjamo one aspekte života koje možemo kontrolirati i naučiti prihvatiti ono što je izvan naše kontrole,
  • osjetiti sebe i svoje autentične potrebe, motivaciju i snage kojima raspolažemo.

Grupa je podržavajuća i dobronamjerna i predstavlja svijet u malom. Nove snage, kompetencije i vještine uvježbane kroz grupu, prenose se u vanjski svijet koji postepeno postaje jasniji, a mi se u njemu osjećamo sve bolje.

Za uključenje u grupu nije bitno jeste li introvert ili ekstrovert, koje ste stručne spreme ili spola, imate li glumačkog iskustva ili nemate…jedino je bitno da želite uz nas istražiti i razvijati vlastite resurse.

Prije uključenja u grupu obavezan je inicijalni intervju s voditeljicama, kako bismo se upoznali i identificirali Vaše ciljeve i očekivanja od psihodramskog grupnog rada te kako biste dobili odgovore na svoja pitanja. Inicijalni intervju je neobvezujući što znači da konačnu odluku o uključivanju u grupu donosite tek nakon intervjua. Za pitanja koja imate vezano uz grupni rad ili dogovor za inicijalni intervju javite se putem e-maila: psihoterapija.group@gmail.com.

Voditeljice su Irena Bohač i Maja Pataky, psihodramske praktičarke, apsolventice psihodramske psihoterapije. Članice su Centra za psihodramu u Zagrebu. Provode psihodramske radionice, savjetovanja te individualnu i grupnu psihoterapiju. Maja je diplomirana socijalna radnica sa dugogodišnjim iskustvom u direktnom radu s klijentima, a trenutačno vodi tretmanske grupe za počinitelje nasilja u obitelji te jednu psihodramsku psihoterapijsku grupu.  Irena je diplomirana učiteljica, i trenutno završava magisterij iz psihologije. Trenutno vodi dvije psihodramske psihoterapijske grupe, a isto tako radi i individualnu psihoterapiju.