Skip to content

Osnove psihodrame – dvodnevni tečaj razumijevanja ljudi i svijeta Zagreb, 11. – 12.11.2017.

“Osnove psihodrame” osmišljena je kao dvodnevna iskustveno-edukativna radionica u kojoj će sudionici imati priliku istražiti pitanja o odnosima, situacijama i društvu u kojem živimo kroz metode psihodrame, sociodrame i sociometrije, te dobiti odgovor na pitanje da li ćeučenje psihodrame kroz edukaciju ili kroz uključivanje u psihodramsku grupu doprinijeti vašem profesionalnom ili privatnom životu.

“Osnove psihodrame” namijenjene su terapeutima, psiholozima, zdravstvenim radnicima, coachevima, edukatorima, menadžerima, rukovoditeljima, HRM stručnjacima, te svima koji žele povećati svoje osobne kompetencije i profesionalnu učinkovitost na područjima koji uključuju neposredan grupni i individualni rad s ljudima.

Novo iskustvo rada na sebi
Psihodrama je iznimna tehnologija osobnog i grupnog razvoja. Spontanost je temeljni kamen psihodramske metode. Uključuje našu sposobnost da odgovorimo na situacije i ljude na neposredan i pažljiv način. Uključuje otpuštanje starih i kretanje novim načinima odnošenja prema drugima i svijetu. Spontanost oplemenjuje odnose i situacije vitalnošću, dopuštajući zaigranost i eksperimentiranje bez straha od kazne, otvarajući u nama kreativne sposobnosti, hrabrost i samopouzdanje. Osobe koje žele novo iskustvo rada na sebi na kreativan i spontan način, osobama koje su zainteresirane za osobni rast i razvoj, unošenje promjena u vlastiti život, bilo iz osobnih ili profesionalnih razloga, ova radionica će to omogućiti kroz ugodan i zaigran, ali istovremno isistematičan i siguran način.

Uvod u edukaciju
Budućim psihodramskim edukantima ova radionica je uvjet za uključivanje u edukaciju. Centar za psihodramu provodi intenzivane dvogodišnje i četverogodišnje edukacije koje omogućavaju stjecanje naprednog znanja o teoriji, filozofiji i metodologiji psihodrame, teoriji i analizi uloga, usvajanje i integriranje vještina primjene psihodramskih tehnika u prethodno psihoterapijsko, radno ili edukativno iskustvo, te osnove i napredni rad s grupama, grupnu dinamiku, sociometriju i sociodramu. Obično su na radionici prisutni i neki od naših edukanata koji mogu pružiti drugačiji pogled na edukaciju i metodu.

Datum: 11. i 12.11.2017.

Subota od 10:00 do 18:00, nedjelja od 10:00 do 16:00 (predviđene su pauze za ručak)
Broj mjesta je ograničen, prijave se primaju do 01.11.2017.

Mjesto: Memento Centar, Trg žrtava fašizma 3, kat 3., Zagreb

Informacije i prijave: anavijuric@gmail.com

Cijena radionice iznosi 750 kn.

Kako biste potvrdili svoje mjesto na radionici, molimo vas da se prijavite putem maila na
anavijuric@gmail.com
Nakon vaše prijave dobit ćete mail potvrde s podacima za uplatu.

U mailu obavezno navedite:
Ime i prezime
Godina rođenja
Radno mjesto
Obrazovanje
Telefon/Mobitel
Mjesto prebivališta
Email

NAPOMENA:

Edukacija za psihodramskog psihoterapeuta i za psihodramskog praktičara započinje u u drugoj polovici studenog 2017., nakon održane radionice. Ulazak u edukaciju nije uvjet za pristupanje ovoj radionici. Radionica je otvorena za sve bez obzira na dob, spol, zanimanje ili stručnu spremu

Voditelji: Ivana Jurić i Vedran Korušić

Ivana je dječja i klinička psihologinja, voditeljica i trenerica psihodrame s Europskim certifikatom iz psihoterapije (ECP), te završenim edukacijama iz dječje integrativne psihoterapije i transgeneracijske psihoterapije. Ona je iskusna individualna i grupna psihoterapeutkinja, voditeljica edukacijskih radionica za roditelje i odgojitelje (učitelje). Uključena je u rad s odraslim osobama, adolescentima i djecom. Predsjednica je i jedna od osnivača Centra za psihodramu (stručne udruge osnovane s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja psihodrame kao psihoterapijske i edukativne metode u Republici Hrvatskoj). U privatnom životu je supruga i majka troje djece, a u slobodno vrijeme se izražava kroz fotografiju, biciklizam i ples.

Vedran je psihodramski psihoterapeut i dječji integrativni psihoterapeut s Europskim certifikatom iz psihoterapije (ECP), asistent trener Centra za psihodramu. Završio je petogodišnju trajnu stručnu edukaciju za psihodramskog psihoterapeuta pri Institutu za
psihodramu i četverogodišnju edukaciju za integrativnog dječjeg psihoterapeuta pri Udruženju za dečiju integrativnu psihoterapiju. Certificirani je play terapeut. Jedan od osnivača Centra za psihodramu i član Udruge za integrativnu dječju psihoterapiju – UPSI. Osnivač i jedan od urednika psihoterapijskog časopisa – “Double” – časopis za psihodramu, sociodramu i sociometriju. Vanjski suradnik Ministarstva pravosuđa na programu psihodramskih radionica u Odgojnom zavodu u Turopolju. Član je organizacijskog odbora kongresa Europske asocijacije za psihoterapiju “Autonomija i osjećaj pripadnosti” u Zagrebu 2016.