Skip to content

Osnove psihodrame – dvodnevna radionica razumijevanja ljudi i svijeta – POPUNJENO

Radionica je popunjena. Radi velikog interesa održat ćemo još jednu radionicu 16. i 17.03.2019. Za više informacija o radionici u ožujku 2019. kliknite ovdje

“Osnove psihodrame” osmišljena je kao dvodnevna iskustveno-edukativna radionica u kojoj će sudionici imati priliku istražiti pitanja o odnosima, situacijama i društvu u kojem živimo kroz metode psihodrame, sociodrame i sociometrije, te dobiti odgovor na pitanje da li će učenje psihodrame kroz edukaciju ili kroz uključivanje u psihodramsku grupu doprinijeti vašem profesionalnom ili privatnom životu.

“Osnove psihodrame” namijenjene su terapeutima, psiholozima, zdravstvenim radnicima, coachevima, edukatorima, menadžerima, rukovoditeljima, HRM stručnjacima, te svima koji žele povećati svoje osobne kompetencije i profesionalnu učinkovitost na područjima koji uključuju neposredan grupni i individualni rad s ljudima.

Novo iskustvo rada na sebi
Psihodrama je iznimna tehnologija osobnog i grupnog razvoja. Spontanost je temeljni kamen psihodramske metode. Uključuje našu sposobnost da odgovorimo na situacije i ljude na neposredan i pažljiv način. Uključuje otpuštanje starih i kretanje novim načinima odnošenja prema drugima i svijetu. Spontanost oplemenjuje odnose i situacije vitalnošću, dopuštajući zaigranost i eksperimentiranje bez straha od kazne, otvarajući u nama kreativne sposobnosti, hrabrost i samopouzdanje. Osobe koje žele novo iskustvo rada na sebi na kreativan i spontan način, osobama koje su zainteresirane za osobni rast i razvoj, unošenje promjena u vlastiti život, bilo iz osobnih ili profesionalnih razloga, ova radionica će to omogućiti kroz ugodan i zaigran, ali istovremno i sistematičan i siguran način.

Sociodrama je metoda u kojoj grupa pojedinaca odabire i spontano prorađuje specifičnu društvenu situaciju. Pri tome sociodrama može pružiti okvir za djelovanje i za rješavanje sukoba između različitih stavovima, podgrupa, mišljenja, ideologija. Djelotvorna je u razjašnjavanju osobnih i grupnih vrijednosti, razvoju socijalnih vještina, rješavanju problema, dijagnosticiranju organizacije, razvoju i provođenju akcijskih planova ili poboljšanju osobne učinkovitosti i svijesti.

Sociometrija je tehnika mjerenja koja se koristi u socijalnoj psihologiji, sociologiji, a ponekad i u socijalnoj antropologiji i psihijatriji na temelju procjene socijalnih izbora i interpersonalne atraktivnosti. Unutar psihodrame i sociodrame, sociometrija je akcijska tehnika i uključuje direktan rad s grupom i pojedincom. Sociometrijska mjeranja procjenjuju privlačenja (ili odbijanja) unutar određene grupe te sociometrijski status koji uključuje studije lidershipa; socijalne prilagodbe, od socijalne izoliranosti pojedinca ili podgrupe do sociometrijske zvijezde (ili visoko izabrane); odnosa između sociometrijskog statusa i drugih varijabli osobnosti, demografskih varijabli i inteligencije; te predrasuda manjinskih grupa.

Uvod u edukaciju
Budućim psihodramskim edukantima ova radionica je uvjet za uključivanje u edukaciju. Centar za psihodramu provodi intenzivane dvogodišnje i četverogodišnje edukacije koje omogućavaju stjecanje naprednog znanja o teoriji, filozofiji i metodologiji psihodrame, teoriji i analizi uloga, usvajanje i integriranje vještina primjene psihodramskih tehnika u prethodno psihoterapijsko, radno ili edukativno iskustvo, te osnove i napredni rad s grupama, grupnu dinamiku, sociometriju i sociodramu. Više o edukaciji možete pročitati ovdje.

Datum: 23. i 24.02.2019.

Mjesto: Memento Centar, Trg žrtava fašizma 3, kat 3., Zagreb

Subota od 10:00 do 18:00, nedjelja od 10:00 do 16:00 (predviđene su pauze za ručak)

Broj mjesta je ograničen, prijave se primaju do 15.02.2019.

Ulazak u edukaciju nije uvjet za pristupanje ovoj radionici.

Radionica je otvorena za sve bez obzira na dob, spol, zanimanje ili stručnu spremu

Informacije i upiti na info@centar-psihodrama.hr

Cijena radionice iznosi 800 kn.

NAPOMENA:

Edukacija za psihodramskog psihoterapeuta i za psihodramskog praktičara započinje 2019. čim se popuni edukacijska grupa, nakon održane radionice. Više o edukaciji možete pročitati ovdje.

Voditelji: Ivana Jurić i Vedran Korušić

Ivana je dječja i klinička psihologinja, voditeljica i trenerica psihodrame s Europskim certifikatom iz psihoterapije (ECP), te završenim edukacijama iz dječje integrativne psihoterapije i transgeneracijske psihoterapije. Ona je iskusna individualna i grupna psihoterapeutkinja, voditeljica edukacijskih radionica za roditelje i odgojitelje (učitelje). Uključena je u rad s odraslim osobama, adolescentima i djecom. Predsjednica je i jedna od osnivača Centra za psihodramu (stručne udruge osnovane s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja psihodrame kao psihoterapijske i edukativne metode u Republici Hrvatskoj). U privatnom životu je supruga i majka troje djece, a u slobodno vrijeme se izražava kroz fotografiju, biciklizam i ples.

Vedran je certificirani psihoterapeut s preko deset godina iskustva u radu s pojedincima i grupama. Radi individualnu i grupnu psihoterapiju s odraslima, mladima i djecom, te profesionalnu edukaciju za stručnjake kao edukator i supervizor iz psihodramske psihoterapije i dječje integrativne psihoterapije. Uz psihoterapijsku djelatnost, radi savjetovanja, radionice i treninge osobnog i grupnog razvoja. Nositelj je Europskog certifikata za psihoterapiju (ECP). Kontinuirano se usavršava i u drugim psihoterapijskim pravcima i tehnikama kao što su Jungian and Post-Jungian Clinical Concepts, Bodywork, Somatic Experience, Motivational Interview, Integral psychotherapy, Internal Family System Therapy, Mindfulness, Polyvagal Theory…Trenutno je u edukacijama iz TSM iskustvene traumaterapije i tjelesne psihoterapije TepSyntesis koja kombinira Radix metodu Charles Kelley-a (direktnog učenika Wilhelma Reicha), psihodinamsku dubinsku psihoterapiju i transpersonalnu psihoterapiju.