Skip to content

OBITELJSKE SJENE (IV) – radionica psihogenealogije i transgeneracijske psihoterapije

Pozivamo vas na četvrtu radionicu u ciklusu radionica Istraživanja prijenosa obiteljskih obrazaca pod nazivom Obiteljske sjene koja će se održati od 22. do 24. ožujka 2019.

Nakon ranije održanih susreta tijekom kojih smo zajedno istraživali prijenose obrazaca obiteljskih lojalnosti i snaga nastavljamo s radom. Na ovom susretu planiramo se usmjeriti na istraživanje i otkrivanje obiteljskih sjena.

Obiteljske sjene dio su obiteljskog naslijeđa koje često igra direktnu ulogu u formiranju emocionalnih simptoma i može izazvati obrasce ponašanja koji se ponavljaju iz jedne u iduću generaciju obitelji. Obitelji prenose svojim članovima brojne pozitivne vrijednosti i uvjerenja, međutim prenose im i sjenovite zone proizašle iz kolektivnih potiskivanja članova obitelji. Tako se tragični događaji koji se dogode u nekoj obitelji mogu preobraziti u mitove, a neproživljena ili loše prorađena tugovanja i gubitci mogu pak mučiti članove obitelji unutar nekoliko kasnijih generacija. U mnogim obiteljima obiteljski skandali su dobro čuvane tajne. Uz to, različite povrede, traume i drame koje su (zbog intenzivnih i teških osjećaja koje pokreću) ostale nesvjesnima u obiteljskom pamćenju sklone su reproducirati se i ponavljati iz naraštaja u naraštaj. U isti mah potomci bivaju uvučeni u to da iznova proživljavaju iste drame i vrše ista potiskivanja, a da zapravo i ne znaju zašto.

U okviru radionice predviđena je i mogućnost istraživanja i prorade osobnih tema koje su potaknute procesom radionice. Jedna od metoda koje ćemo koristiti je psihodrama jer omogućuje aktivnu proradu ključnih emocionalnih iskustava u sigurnim uvjetima grupe.

Osnovni cilj i okosnica psihogenealoške (transgeneracijske) terapije je osvijestiti i izaći iz obrasca obiteljskog prijenosa tj. izliječiti se od svoje obitelji. 

Cijena:

  • 850 kn za stare polaznike i edukante Centra za psihodramu
  • 1150 kn za nove polaznike

Prijave na linku: https://goo.gl/forms/kX8yrAov7AHqaZdf1

Kontakt voditeljica radionice:

anauranija@gmail.com

anavijuric@gmail.com