Skip to content

Obiteljske sjene (III) – radionica psihogenealogije i transgeneracijske psihoterapije

25.- 27. siječnja 2019. g. u Zagrebu

Voditeljice: Ana Uranija i Ivana Jurić

Nakon ranije održana dva susreta tijekom kojih smo zajedno istraživali prijenose obrazaca obiteljskih lojalnosti i snaga, nastavljamo dalje s radom. Na idućem susretu planiramo se usmjeriti na istraživanje i otkrivanje obiteljskih sjena. Obiteljske sjene dio su obiteljskog naslijeđa koje često igra direktnu ulogu u formiranju emocionalnih simptoma i može izazvati obrasce ponašanja koji se ponavljaju iz jedne u iduću generaciju obitelji. Obitelji prenose svojim članovima brojne pozitivne vrijednosti i uvjerenja, međutim prenose im isto tako sjenovite zone proizašle iz kolektivnih potiskivanja članova obitelji. Tako se tragični događaji koji se dogode u nekoj obitelji mogu preobraziti u mitove, a neproživljena ili loše prorađena tugovanja i gubitci mogu pak mučiti članove obitelji unutar nekoliko kasnijih generacija. U mnogim obiteljima obiteljski skandali su dobro čuvane tajne. Uz to, različite povrede, traume i drame koje su (zbog intenzivnih i teških osjećaja koje pokreću) ostale nesvjesnima u obiteljskom pamćenju sklone su reproducirati se i ponavljati iz naraštaja u naraštaj. U isti mah potomci bivaju uvučeni u to da iznova proživljavaju iste drame i vrše ista potiskivanja, a da zapravo i ne znaju zašto.

Ukoliko želite osvijestiti sjenovite predjele vaše obitelji i tako steći više snage i osjećaja kontrole nad budućim odlukama u životu, ili pak želite pronaći odgovore na pitanja vezano uz neke svoje odabire, ponašanja ili osjećaje, prijavite se i slobodno dođite na ovu korisnu radionicu. Grupa sudionika naše radionice u Zagrebu i njene voditeljice Ana i Ivana sigurno će vas podržati i pomoći vam u pronalaženju potrebnih odgovora.

Pozivamo Vas u naš krug povjerenja!

Radionica Obiteljske sjene je 3. radionica iz ciklusa radionica Istraživanje prijenosa obiteljskih obrazaca, koje se održavaju u Zagrebu.

U okviru radionice predviđena je i mogućnost istraživanja i prorade osobnih tema koje su potaknute procesom radionice. Jedna od metoda koje ćemo koristiti je psihodrama jer omogućuje aktivnu proradu ključnih emocionalnih iskustava u sigurnim uvjetima grupe.

Postoji mogućnost jednokratnog sudjelovanja na radionici i mogućnost sudjelovanja na ciklusu od 6 povezanih radionica koje će se baviti ovim temama.

Osnovni cilj i okosnica psihogenealoške (transgeneracijske) terapije je osvijestiti i izaći iz obrasca obiteljskog prijenosa tj. izliječiti se od svoje obitelji.

O voditeljicama radionice:

Ana Uranija, psiholog i voditeljica psihodrame sa Europskim certifikatom iz psihoterapije, te završenim edukacijama iz gestalt terapije i sistemske obiteljske terapije (Milanska škola). U svom dugogodišnjem profesionalnom iskustvu usmjerena je na rad s pojedincima, grupama, parovima i obiteljima, s profesionalnim interesima iz područja obiteljskih odnosa i privrženosti, traumatskog stresa u dječjoj i odrasloj dobi, profesionalnog izgaranja i komunikacijskih vještina. Zaposlena je u Obiteljskom savjetovalištu Caritasa Zadarske nadbiskupije, licencirani je provoditelj psihosocijalnog tretmana počinitelja obiteljskog nasilja, stalni sudski vještak za psihologiju pri Županijskom sudu u Zadru, te član Centra za psihodramu i Europske asocijacije psihoterapeuta. Kontakt: anauranija@gmail.com .

Ivana Jurić, psihoterapeut u privatnoj praksi (ECP), psiholog, trener u Centru za psihodramu i Hrvatskoj udruzi za dječju i integrativnu psihoterapiju, praktičar transgeneracijske psihoterapije (educirana pri Anne Ancelin Schutzenberger školi transgeneracijske terapije – Francuska, Italija i Portugal). Radi psihoterapiju s odraslim osobama, adolescentima i djecom, a kroz iskustvo specijalizirala se za tretman oboljelih od poremećaja hranjenja, traume i rane traume, različitih gubitaka i prilagodbe na životne promjene. Vodila je više radionica psihodrame i trensgeneracijske psihoterapije u Hrvatskoj i inozemstvu. Kontakt: anavijuric@gmail.com .

Cijena:

za prijave do 20.12.2018. – 850,00 kn

za prijave od 21.12.2018. do 23.01.2019.– 1.100,00 kn

Prijave: https://goo.gl/forms/LiZYmAFffXPT6gv02 

Kako biste potvrdili svoju prijavu, potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 250kn. Podatke za uplatu akontacije poslati ćemo vam nakon prijave. Sve će prijave vrijediti 15 dana od datuma prijave.

 

VAŽNE NAPOMENE:

Organizator zadržava pravo otkazivanja radionice ako ne bude dovoljno prijavljenih.

Uvjeti otkazivanja i refundacije kotizacija:

Otkazivanje prijave i povrat uplaćenih sredstava moguće je do 23.01.2019.

Za otkazivanje nakon 23.01.2019. povrat uplaćenog iznosa nije moguć.