Skip to content

Maske koje nosimo, uloge koje igramo – radionica 14.03.2019.

Maska je dio sebe koji možemo i želimo pokazati svijetu. Iza maske krije se naše stvarno ja, naše snage i slabosti, naši ugodni i neugodni osjećaji, strahovi, nadanja i iskustva. Većina ljudi ponekad se sakrije iza maske, i to je potpuno ok, one su nam ponekad potrebne da se lakše nosimo s izazovnim situacijama ili ljudima. Pitanje je jesmo li svjesni trenutka kada stavljamo i skidamo masku? Znamo li tko smo mi ispod maske? Identitet kreiramo kroz interakciju s drugima. Okolina katkad ne uvažava naše autentične potrebe pa navlačimo masku kako bi se lakše uklopili i osjećali se prihvaćeno. S vremenom tako gubimo kontakt sa samima sobom, svojim osjećajima, očekivanjima i potrebama jer predugo nosimo masku.

Na psihodramskoj radionici 14.3.2019. istražit ćemo različite maske i različite uloge. Na trenutak možemo skinuti svoju i staviti tuđu masku pa pogledati sebe tuđim očima ili možemo skinuti masku i pokušati biti pravi mi. U sigurnom okruženju psihodramske grupe, možemo pokušati ući u interakciju s drugima onakvi kakvi jesmo, originalni i jedinstveni. Istražit ćemo načine ponašanja koji nam omogućuju da u interakciji s drugima sačuvamo i sebe i odnose s drugima. Radionica se održava u prostoru Savjetovališta Žiraha, Ribnjak 18, Zagreb, 14.3.2019. od 18 do 20 sati.

Voditeljice su Irena Bohač i Maja Pataky, psihodramske praktičarke, polaznice 4. godine edukacije za psihodramske psihoterapeutkinje.

Za prijave i dodatne informacije obratite nam se na: psihoterapija.group@gmail.com

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 100 kn.