Skip to content

Ljetno zaranjanje u arhetipske vode ženskog; 12. srpnja 2016., Zagreb

Voda je, zajedno s arhetipovima kao neuništivim kosturom bezvremenskih ljudskih priča, poznati simbol nesvjesnog. Upravo je to temeljna tema psihodramske radionice otvorene i za žene i za muškarce, a na njoj ćemo se  pozabaviti pitanjima arhetipskih motiva. Propitkivat ćemo postoji li i kakav je “arhetip vječnog ženskog” za nas, zatim do koje je mjere nadopunjen osobnim i kulturalnim slojevima, te postoji li tajanstveni proces koji ne podliježe pravilu i definiciji jer se, baš kao u psihodrami, uvijek zbiva u odnosu. Jer svi se mi, naime, odabiremo, prepoznajemo, međusobno si prilazimo, često posrnemo jedni preko drugih pa se onda međusobno prepoznamo, kao da se znamo stoljećima.

I mada postoje mnoga gledišta o tome kako, kada, gdje i na koji način pronalaziti i razvijati kako osobne, tako i arhetipske priče, sigurne smo u to da je psihički najcjelovitije ako pritom ostanemo vjerni vlastitoj duši i sami odaberemo trenutak i mjesto za susret. Jer svi smo mi instrument i dokaz i ovjera za svo tajanstvo ovoga svijeta, biće koje zaslužuje najpromišljeniju zaštitu.

Ako osjećate da je 12. srpnja dobar trenutak da zaronite s nama, izdvojite za radionicu 100 hrk i prijavite se ovdje

edukaliptus88@gmail.com

https://docs.google.com/forms/d/1iFfjRv0e-rpRbVGPkdDuBWnjIvCdmTHxBRjNSTklxUg/edit

a mi ćemo vam poslati detaljne informacije.

Voditeljice:

Ivana Vlahek-Teskera, psihodramska terapeutkinja. Posvećena transgeneracijskoj dinamici i istraživanju utjecaja životnih uloga na kvalitetu međuljudskih odnosa.

Manuela Zlatar, psihodramska praktičarka. Posvećena feminizmu i transpersonalnoj psihologiji. U edukaciji za psihodramsku psihoterapeutkinju.