Skip to content

Jesenske One stvari – psihodramske radionice o seksualnosti i sramu!

“One stvari” je projekt seksualne edukacije koji je pokrenut 2019. godine. Projekt se temelji na psihodramskim radionicama koje su fokusirane na različite teme iz domene seksualnosti – od odnosa prema spolnim organima preko LGBTQIA+ identiteta do komuniciranja želja i potreba u seksualnim odnosima te srama odnosno samopouzdanja.

Radionice vodi dramaturginja, spisateljica i psihodramska praktičarka Jasna Žmak koja se trenutno nalazi u edukaciji za psihodramsku psihoterapeutkinju. Docentica je na odsjeku dramaturgije Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu te je autorica nekoliko knjiga, između ostalog i knjige One stvari – eseji o ženskoj seksualnosti (Fraktura, 2020).

 

Psihodramska radionica “One stvari”

3.10.2022. – 14.11.2022.

ponedjeljcima 19h – 21h // Šesnaestica, Ozaljska 16

Ovaj se ciklus sastoji od ukupno sedam dvosatnih radionica koje se događaju jednom tjedno, tijekom mjesec i po dana, a bavi se temama u i oko ženske seksualnosti kojima se na drugim mjestima rijetko imamo prilike baviti – rodnim i seksualnim identitetima te odnosom prema vlastitim spolnim organima, samom seksu i vlastitom tijelu.

Ciklus radionica namijenjen je ženama koje su spremne podijeliti dio svoje intime, a da pritom znaju i sebi i drugima postaviti zdrave granice.

Kroz korištenje tehnika psihodrame zajedno ćemo istražiti načine na koje smo navikle ne samo razmišljati o vlastitoj seksualnosti, nego i načine na koje tu seksualnost živimo.

Više informacija i prijave: https://onestvari.net/2022/03/04/one-stvari/

 

Psihodramska radionica “Sram vs. samopouzdanje”

srijeda 19.10.2022. 18h – 21h

Šesnaestica, Ozaljska 16, Zagreb

U našem je društvu seksualnost, nažalost, neizostavno povezana sa idejom srama i zato sve mi već od malih nogu upijamo ideju da su i naša tijela i naša seksualnost nešto čega se treba sramiti. To posebno vrijedi za žene čija su tijela stalno na meti nedovoljnosti, a ponašanja podložna mjerilu moralnosti. Oslobođenje tako nataloženog srama vrlo je dugotrajan i težak pothvat koji najčešće traje godinama, ako ne i čitav život.

Na ovoj ćemo radionici zato, kroz niz psihodramskih zadataka, imati prilike zajedno bolje upoznati vlastiti sram, saznati kako utječe na naše ponašanje i pokušati ga bolje razumjeti kako bi ga, možda, barem malo smanjile.

A potom ćemo istražiti i puteve vlastitog samopouzdanja koje, najčešće, negdje čuči skriveno te ga pokušati malo ohrabriti i osnažiti.

Više informacija i prijave: https://onestvari.net/2022/08/11/sram-vs-samopouzdanje/

 

Više informacija o projektu i radionicama možete saznati na webu: onestvari.net te Facebook i Instagram stranicama, a možete se i pretplatiti na newsletter putem kojega će vam redovito stizati obavijesti o radionicama direktno na mejl.