Skip to content

Istraživanje prijenosa obiteljskih obrazaca – radionica transgeneracijske psihodrame i psihogenealogije

Voditeljice: Ana Uranija i Ivana Jurić

Zagreb, 11.05. – 13.05.2018.

 

Obiteljsko naslijeđe igra direktnu ulogu u formiranju emocionalnih simptoma i može izazvati obrasce ponašanja koji se ponavljaju iz jedne u iduću generaciju obitelji. Kako bi se prilagodile, buduće generacije odigravaju slične životne scenarije. Odvajanje od emocionalnih i psihičkih iskustava predaka u izgradnji vlastite osobnosti i oživotvorenju scenarija vlastitog života omogućuje nam upravo svjesnost o iskustvima i obrascima prijašnjih generacija. Ako se usudimo uroniti „ispod površine vode“ i uvidjeti našu bogatu genealošku povijest, možemo učiniti izbor, odlučiti kako se osloniti na našu povijest da bismo, u potpunoj slobodi, izgradili budućnost koja je naš odabir.

Osnovni cilj i okosnica psihogenealoške (transgeneracijske) terapije je osvijestiti i izaći iz obiteljskog obrasca tj. izliječiti se od svoje obitelji.

Ova radionica produbiti će svjesnost o obrascima koji se ponavljaju od ranijih generacija vaše obitelji; sudonici će moći izraziti i istaknuti pozitivnu ostavštinu koju su primili od svojih predaka, doći u kontakt s vlastitim obiteljskim snagama; naučiti osnovne koncepte o psihogenealogiji s naglaskom na područje nevidljivih lojalnosti. Naglasak će biti na osnaživanju i oslobađanju unutarnje kreativne “iskre” koja je prisutna u svim ljudima i skupinama.

U okviru radionice predviđena je i mogućnost psihodramskog istraživanja osobnih tema koje su potaknute procesom radionice. Metoda psihodrame omogućuje proradu ključnih emocionalnih iskustava u sigurnim uvjetima grupe.

 

Postoji mogućnost jednokratnog sudjelovanja na radionici i mogućnost sudjelovanja na ciklusu od 6 povezanih radionica koje će se baviti ovim temama.

 

O voditeljicama radionice:

 

Ana Uranija, psiholog i voditeljica psihodrame sa Europskim certifikatom iz psihoterapije, te završenim edukacijama iz gestalt terapije i sistemske obiteljske terapije (Milanska škola). U svom dugogodišnjem profesionalnom iskustvu usmjerena je na rad s pojedincima, grupama, parovima i obiteljima, s profesionalnim interesima iz područja obiteljskih odnosa i privrženosti, traumatskog stresa u dječjoj i odrasloj dobi, profesionalnog izgaranja i komunikacijskih vještina. Zaposlena je u Obiteljskom savjetovalištu Caritasa Zadarske nadbiskupije, licencirani je provoditelj psihosocijalnog tretmana počinitelja obiteljskog nasilja, stalni sudski vještak za psihologiju pri Županijskom sudu u Zadru, te član Centra za psihodramu i Europske asocijacije psihoterapeuta. Kontakt: anauranija@gmail.com .

 

Ivana Jurić, psiholog, psihoterapeut i edukator psihodrame sa Europskim certifikatom iz psihoterapije, te završenim edukacijama iz dječje integrativne psihoterapije i transgeneracijske psihoterapije pri Anne Ancelin Schutzenberger school of transgenerational therapy. Vodi individualnu i grupnu terapiju, edukacijske radionice za roditelje i odgojitelje (učitelje). Uključena je u rad s odraslim osobama, adolescentima i djecom; s profesionalnim interesima iz područja privrženosti, teškoća u učenju, prilagodbi na životne promjene i gubitke, samopoštovanja i samoostvarenja, liječenja poremećaja hranjenja. Predsjednica je i jedna od osnivača Centra za psihodramu (stručne udruge osnovane s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja psihodrame kao psihoterapijske i edukativne metode u Republici Hrvatskoj). Kontakt: anavijuric@gmail.com .

Polaznici radionice dobit će potvrdu o sudjelovanju koju mogu koristiti za dokazivanje stručnog usavršavanja (Hrvatska psihološka komora, Hrvatska liječnička komora, Hrvatska komora socijalnih radnika, …) te 20 edukativnih sati iz “Slobodnih ili ostalih sati edukacije”(za edukante psihodrame i psihoterapeute).

 

Cijena:

za prijave do 11.04. – 850,00 kn

za prijave od 12.04. do 7.05. – 1.100,00 kn

 

Za prijavu: popunite prijavnicu U PRIVITKU i pošaljite na e-mail adresu anavijuric@gmail.com

 

Kako biste potvrdili svoju prijavu, potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 250kn. Podatke za uplatu akontacije poslati ćemo vam nakon prijave. Sve će prijave vrijediti 15 dana od datuma prijave.

 

 VAŽNE NAPOMENE:

Organizator zadržava pravo otkazivanja radionice ako ne bude dovoljno prijavljenih.

 

Uvjeti otkazivanja i refundacije kotizacija:

Otkazivanje prijave i povrat uplaćenih sredstava moguće je do 7.05.2018.

Za otkazivanje nakon 7.05.2018. povrat uplaćenog iznosa nije moguć.