Skip to content

Međunarodna proljetna akademija – ISA 2022

Međunarodna proljetna akademija (International Spring Academy – ISA) usmjerena je na sociodramu i psihodramu temeljenu na resursima u različitim područjima prakse. Socio i psihodramsko učenje ima za cilj bolje razumijevanje i razvoj pojedinaca i njihovih društvenih interakcija u grupama, organizacijama i društvu. Stoga se može primijeniti u obrazovanju, osposobljavanju odraslih, socijalnom radu, coachingu i superviziji, individualnom savjetovanju i psihoterapiji.

Dok je psihodrama prvenstveno usredotočena na pojedinca kao protagonista u psihosocijalnom svijetu, sociodrama je grupni pristup koji se bavi odnosima među skupinama, koji su oblikovani složenim povijesnim, kulturnim, društveno-političkim i transgeneracijskim aspektima. Stavlja naglasak na kolektivne čimbenike i pruža tehnike za uspješan rad čak i u velikim grupama.

Kroz rad u maloj i velikoj grupi koje čine ljudi iz različitih profesija i država, profesionalci stječu vještine upravljanja konfliktima nastalim na realnim i imaginarnim razlikama između kultura, generacija, religija i ideologija.

Početna ideja

Jedna od tema godišnjeg FEPTO (Europska asocijacija psihodramskih trening organizacija) sastanka 2009. godine bila je i mogućnost jačanja suradnje između sveučilišta i privatnih trening organizacija kako bi se iskoristile prednosti svakog partnera. ISA (Međunarodna proljetna akademija) prvi je korak u tom smjeru. Edukatori, edukanti psihodrame i sveučilišni studenti koji su zainteresirani za istraživanje transkulturalnih i transgeneracijskih tema kroz psihodramske, sociodramske i sociometrijske metode.

Međunarodnu proljetnu akademiju organiziraju predstavnici Sveučilišta i privatnih trening organizacija. Suradnja Sveučilišta i privatnih trening organizacija trebala bi unaprijediti kvalitetu edukacije i teorijsku refleksiju o akcijskim metodama te doprinijeti  jačanju međunarodne suradnje i znanstvene orijentacije.

Edukatori:

  • dr. Jutta Fürst – Leopold Franzens Universität Innsbruck, Institute for Psychosocial Intervention and communication research (Austrija)
  • prof. dr. Hannes Krall – Alpen-Adria Universität Klagenfurt, Institut für Erziehungswissenschaft und Bildungsforschung (Austrija)
  • dr. Vladimir Milošević – Institute for psychodrama (Srbija)
  • Vedran Korušić – Centar za psihodramu (Hrvatska)

Cijena kotizacije: 90€

Mjesto: Novigrad, Istra

Datum: 02.-05.06.2022.

Smještaj: Aminess Laguna Hotel*** ili privatni aranžman

Više informacija na https://isa-psychodrama.com/