Skip to content

9. međunarodna proljetna akademija (ISA)

Transkulturne i transgeneracijske studije grupnog rada i socijalne interakcije

9. međunarodna proljetna akademija (ISA)

“Unutarnje i vanjske granice u grupama i društvu”

Novigrad, 24. – 27.05.2018.

9. međunarodna proljetna akademija (International Spring Academy – ISA) posvećena je istraživanju transkulturnih i transgeneracijskih tema kroz psihodramu i sociodramu kao metoda usmjerenih na grupne i osobne potencijale, uz razradu njihovih primjena u “open space” tehnikama upravljanja, obrazovnom, savjetodavnom i psihoedukativnom radu, s naglaskom na kratkotrajne intervencije u kriznim i nepoznatim situacijama. Kroz rad u maloj i velikoj grupi koje čine ljudi iz različitih profesija i država, profesionalci stječu vještine upravljanja konfliktima nastalim na realnim i imaginarnim razlikama između kultura, generacija, religija i ideologija. Sociodrama kao metoda usmjerena na grupu stavlja fokus na odnose između grupa i grupnih ideologija te omogućuje njihovu sigurnu i kreativnu proradu čak i u velikim grupama.

Početna ideja

Jedna od tema godišnjeg FEPTO (Europska asocijacija psihodramskih trening organizacija) sastanka 2009. godine bila je i mogućnost jačanja suradnje između sveučilišta i privatnih trening organizacija kako bi se iskoristile prednosti svakog partnera. ISA (Međunarodna proljetna akademija) prvi je korak u tom smjeru. Edukatori, edukanti psihodrame i sveučilišni studenti koji su zainteresirani za istraživanje transkulturalnih i transgeneracijskih tema kroz psihodramske, sociodramske i sociometrijske metode.

Međunarodnu proljetnu akademiju organiziraju predstavnici Sveučilišta i privatnih trening organizacija. Suradnja Sveučilišta i privatnih trening organizacija trebala bi unaprijediti kvalitetu edukacije i teorijsku refleksiju o akcijskim metodama te doprinijeti  jačanju međunarodne suradnje i znanstvene orijentacije.

Edukatori:

 • dr. Jutta Fürst – Leopold Franzens Universität Innsbruck, Institute for Psychosocial Intervention and communication research (Austrija)
 • prof. dr. Hannes Krall – Alpen-Adria Universität Klagenfurt, Institut für Erziehungswissenschaft und Bildungsforschung (Austrija)
 • Valerie Monti Holland – The UK Sociodrama and Creative Action Network (Velika Britanija)
 • dr. Vladimir Milošević – Institute for psychodrama (Srbija)
 • Vedran Korušić – Center for Psychodrama (Hrvatska)

Cijena kotizacije: 90€

Smještaj

Akademija će se održati u hotelu Maestral u Novigradu. Za polaznike Akademije rezervirali smo smještaj u hotelu Maestral**** i u hotelu Laguna *** koji se nalazi u istom hotelskom kompleksu (3min udaljenosti od Akademije). Prisustvovanje Akademiji nije vezano uz smještaj i polaznici mogu sebi osigurati smještaj i u vlastitom aranžmanu.

Laguna hotel ***

Single room half board – 53€

Double room half board – 40€

Maestral hotel ****

Single room half board – 81€

Double room half board – 62€

Plaćanje smještaja prilikom check-out-a na recepciji hotela.

S obzirom da postoji OGRANIČEN broj kreveta i soba na raspolaganju, molimo da se na vrijeme prijavite.

Za sve informacije i prijave pošaljite mail na: vedran.korusic@gmail.com

U prijavi OBAVEZNO navesti:

 • – Ime i prezime
 • – Adresa
 • – Email
 • – Mobitel
 • – Edukacija iz psihodrame (početnik, edukant, terapeut, trener)
 • – Smještaj: dvokrevetna ili jednokrevetna (ukoliko je dvokrevetna, napisati ime i prezime druge osobe) ili vlastiti aranžman

Mjesto susreta

Novigrad je antički gradić smješten na poluotoku na zapadnoj obali Istre, točno na pola puta između Umaga i Poreča. Razvio se na otočiću koji je u 18. stoljeću spojen s kopnom. Sačuvao je srednjovjekovnu mrežu ruševina, palača, zidina i kula s kojih se branio. Novigrad predstavlja spoj tradicije, stila i gostoljubivosti. Ovdje možete, šetajući starom srednjovjekovnom jezgrom, doživjeti duh prošlih stoljeća, prepustiti se okusima tradicionalne kuhinje i diviti se neskromnoj ljepoti Jadrana i netaknutih plaža. Malo se toga za gosta zaista promijenilo otkako su stari pomorci plovili ovim morima. I danas će na novigradskim ulicama posjetitelji sjesti i uživati u neobaveznim razgovorima, upijajući tijek života ribarskog mjesta uz čašu istarskih vina: malvazije, muškata ili terana. I poput svake od stotina generacija putnika prije njih – bit će jednako očarani burnom prošlošću, osebujnom kulturom i tipičnom istarskom gostoljubivošću.