Skip to content

10. međunarodna proljetna akademija (ISA) – Unutarnje i vanjske granice u grupama i društvu

Transkulturne i transgeneracijske studije grupnog rada i socijalne interakcije

Sveti Martin na Muri, 30.05 – 02.06.2019.

9. međunarodna proljetna akademija (International Spring Academy – ISA) posvećena je istraživanju transkulturnih i transgeneracijskih tema kroz psihodramu i sociodramu kao metoda usmjerenih na grupne i osobne potencijale, uz razradu njihovih primjena u “open space” tehnikama upravljanja, obrazovnom, savjetodavnom i psihoedukativnom radu, s naglaskom na kratkotrajne intervencije u kriznim i nepoznatim situacijama. Kroz rad u maloj i velikoj grupi koje čine ljudi iz različitih profesija i država, profesionalci stječu vještine upravljanja konfliktima nastalim na realnim i imaginarnim razlikama između kultura, generacija, religija i ideologija. Sociodrama kao metoda usmjerena na grupu stavlja fokus na odnose između grupa i grupnih ideologija te omogućuje njihovu sigurnu i kreativnu proradu čak i u velikim grupama.

Početna ideja

Jedna od tema godišnjeg FEPTO (Europska asocijacija psihodramskih trening organizacija) sastanka 2009. godine bila je i mogućnost jačanja suradnje između sveučilišta i privatnih trening organizacija kako bi se iskoristile prednosti svakog partnera. ISA (Međunarodna proljetna akademija) prvi je korak u tom smjeru. Edukatori, edukanti psihodrame i sveučilišni studenti koji su zainteresirani za istraživanje transkulturalnih i transgeneracijskih tema kroz psihodramske, sociodramske i sociometrijske metode.

Međunarodnu proljetnu akademiju organiziraju predstavnici Sveučilišta i privatnih trening organizacija. Suradnja Sveučilišta i privatnih trening organizacija trebala bi unaprijediti kvalitetu edukacije i teorijsku refleksiju o akcijskim metodama te doprinijeti  jačanju međunarodne suradnje i znanstvene orijentacije.

Edukatori:

  • dr. Jutta Fürst – Leopold Franzens Universität Innsbruck, Institute for Psychosocial Intervention and communication research (Austrija)
  • prof. dr. Hannes Krall – Alpen-Adria Universität Klagenfurt, Institut für Erziehungswissenschaft und Bildungsforschung (Austrija)
  • Valerie Monti Holland – The UK Sociodrama and Creative Action Network (Velika Britanija)
  • Hedva Novich – The College for Academic Studies (Izrael)
  • dr. Vladimir Milošević – Institute for psychodrama (Srbija)
  • Vedran Korušić – Centar za psihodramu (Hrvatska)

Cijena kotizacije: 90€

ISA – PRIJAVA PUTEM LINKA

Smještaj

Akademija će se održati u hotelu LifeClass Sveti Martin.  Prisustvovanje Akademiji nije vezano uz smještaj i polaznici mogu sebi osigurati smještaj i u vlastitom aranžmanu.

Life Class Sveti Martin (https://www.spa-sport.hr/en/)

  • Dvokrevetna soba, polupansion  – 55 €
  • Jednokrevetna soba, polupansion – 73 €

Plaćanje smještaja prilikom check-out-a na recepciji hotela.

S obzirom da postoji OGRANIČEN broj kreveta i soba na raspolaganju, molimo da se na vrijeme prijavite.

Za sve informacije i prijave pošaljite mail na: vedran.korusic@gmail.com

ISA – PRIJAVA PUTEM LINKA

Program:

Četvrtak

16:00 Registracija

17:00 Zagrijavanje (velika grupa)

Petak

09:00 Radionice (mala grupa)

19:00 Refleksija  (velika grupa)

Subota

09:00 Radionice (mala grupa)

19:00 Refleksija (velika grupa)

Nedjelja

09:00 Velika grupa

12:00 Zatvaranje